De ce musca un cal?

Cu siguranta un cal care musca poate fi periculos si de aceea trebuie sa corectezi acest obicei dar pentru asta trebuie investigat punctul de plecare care il determina sa recurga la acest comportament.

Stim ca un cal are obiceiul de a musca alt cal dar cu toate acestea exista si cai docili care nu musca pe nimeni.

Muscaturile intre cai reprezinta stabilirea sau consolidarea pozitiei in herghelie, unde caii dominanti se impun in fata celor mai slabi. Dar caii se musca intre ei si cand se joaca – de obicei de fata sau de picioarele din fata dar limbajul corpului este diferit iar actiunea este reciproca.

Problemele majore apar atunci cand caii musca sau incearca sa muste oamenii. Uneori pot prezenta aceleasi motive ca si in cazul muscaturii cailor intre ei dar nu neaparat. In orice caz, toleranta trebuie sa fie zero fata de acest comportament.

Iata cateva motive din cauza carora caii pot fi tentati sa muste:

1. Dominarea
Un cal poate musca pentru ca vrea sa-ti arate ca te domina, vrea sa se impuna in relatia cu tine.

2. Joaca
Este o caracteristica a cailor tineri care te provoaca la joaca. Acorda-i atentie, simpatie, mangaie-l pe cap si fa-l sa inteleaga ca esti acolo pantru el.

3. Protejarea hranei
Calul isi poate face griji gandindu-se ca hrana ii poate fi luata sau nu a avut suficienta hrana ori este la o dieta dintr-un motiv intemeiat. Asigura-l ca hrana lui este in siguranta.

4. Durerea
Pe de o parte, acest lucru se intampla atunci cand interactionezi cu el intr-un mod care ii cauzeaza durere, muscatura fiind de fapt un semnal prin care iti spune sa te opresti. Pe de alta parte, un cal care sufera de o afectiune, de exemplu ulcer, va incerca adesea sa muste atunci cand este hranit sau adapat.

5. Frica
Daca un cal a fost agresat el poate fi tentat sa muste si sa manifeste si alte semne de agresivitate generate de frica. Acesta va lua masuri preventive de aparare impotriva abuzurilor.

6. Frustrarea sau iritarea
Oamenii pun uneori caii in diferite situatii – sa manance, sa se intoarca la hambar si de acolo inapoi la pasune, le pun piedica la picioarele din fata, etc – toate acestea pot duce la frustrarea cailor, care vor deveni iritati si vor musca in acele momente.

7. Cauze hormonale
Unele iepe fac tumori ovariene benigne care pot provoca probleme grave de agresivitate, atat fata de cai cat si de oameni. O analiza din sange pentru determinarea nivelului hormonilor ar fi foarte indicata in acest caz. Si armasarii pot fi predispusi la a musca din cauza hormonilor – de aceea formarea timpurie corespunzatoare este cel mai bun medicament pentru acestia.

Este foarte important sa-i intelegi in momentele dificile si sa faci diferenta intre cele doua tipuri de manifestari ale calului – de rea intentie si de prietenie, joaca buy zovirax online.