De ce sa aleg echitatia?

Vrei sa incerci ceva nou, simti nevoia unei activitati relaxante si totodata cu implicatii emotionale, nu ai avut un hobby pana acum si iti doresc sa te implici in ceva, sa faci ceva pentru tine si pentru timpul liber pe care il ai din cand in cand? Noi impreuna cu toata pasiunea si daruirea iti recomanda calaria.

Echitatia se incadreaza in randul sporturilor nobile, calul reprezentand un simbol al intelepciunii, elegantei, utilitatii si puterii. Din fericire, odata cu trecerea timpului acest sport a devenit usor accesibil si in lumea oamenilor simpli.

Beneficiile practicarii echitatiei

Cel mai important beneficiu al echitatiei este cel terapeutic. Mai exact, creierul limbic, care este responsabil de calitatea emotiilor, senzatiilor si simturilor, comunica in mod direct cu calul.

Printre efectele produse in urma acestui act de comuniune om-cal amintim redresarea emotionala, atingerea echilibrului, redobandirea calmului, imbunatatirea starii de spirit si o conditie fizica mult mai buna.

Echitatia este o experienta unica, de necomparat deoarece trebuie sa lucrezi cu un animal imprevizibil cu care se poate comunica numai prin semnale. Astfel, calul demonstreaza ca este cel mai inteligent si mai docil animal.

Echipamentul necesar echitatiei

Echipamentul este foarte important si este compus din urmatoarele elemente: sei, chingi, scarite, paturi, valtrape, fraie, capestre, zabale, articole pentru lonjare, protectii, bandaje, produse pentru igiena si intretinerea cailor, imbracaminte si incaltaminte speciala. Va asteptam cu imbracaminte si incaltaminte speciale / semi-speciale… de restul ne ocupam noi:)

Un lucru este cert, echitatia practicata constant tinde sa devina un mod de viata si un exercitiiu de educare a fiintei umane.

Merita sa incercati si sa experimentati!

6 thoughts on “De ce sa aleg echitatia?

 1. Eu am fost cu baietelul meu de 3 ani si nu ar mai pleca de la cai. Cu siguranta au un efect special asupra psihicului deoarece devine mult mai calm in preajma lor.

   • Buna Roxana,

    Iti multumim pentru mesaj. Ne bucuram ca si la inceputul adolescentei, echitatia inca prezinta interes. Numai bine si te asteptam cu drag… daca nu pentru calarie, atunci sa faci cunostinta cu echipa noastra de patrupede:)

    • Buna Mara,

     Avem si noi cateva reguli dupa care ne ghidam, de aici a pornit si listarea preturilor cu copii de pana la 8 ani si mai mare de 8 ani. Iubim copii si ne dorim sa avem la centrul nostru cati mai multi copii astfel consider ca putem face o exceptie, si astfel vei beneficia de preturile stabilite pentru copii de pana la 8 ani. Te salut cu drag si iti doresc o toamna minunata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *